BAFTA’s voor ‘The King’s Speech’

De prijzenlijst van de historische film The King’s Speech wordt steeds langer en het einde van de prijzenregen is nog niet in zicht. Zondagavond won de film een groot aantal BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen.

De film won niet alleen een BAFTA in de categorie beste film, maar ook in de categorieën scenario, muziek, beste acteur (Colin Firth), beste mannelijke bijrol (Geoffrey Rusk) en beste vrouwelijke bijrol (Helena Bonham Carter).

In The King’s Speech wordt het

- advertentie -waargebeurde verhaal verteld van koning George VI van het Verenigd Koninkrijk (1895-1952) die in 1936 zijn broer Eduard VIII opvolgde. Deze koning Eduard VIII deed afstand van de troon omdat hij met Elisabeth Wallis Warfield wilde trouwen maar daarvoor geen toestemming kreeg van eerste minister Baldwin. George had altijd in de schaduw van zijn broer gestaan en zat niet direct op het koningschap te wachten. Toch aanvaardde hij in 1936 de kroon. Koning George VI had echter wel een groot probleem. Praten ging hem in verband met een stotterprobleem moeilijk af. In de film is te zien hoe de koning dit probleem, samen met de onorthodoxe Australische spraaktherapeut Lionel Logue, aanpakt.

Aan de prijzenlijst worden binnenkort hoogstwaarschijnlijk ook nog enkele Oscars toegevoegd. De historische film is met maar liefst twaalf nominaties de grote favoriet. De Oscars worden op zondag 27 februari uitgereikt in Los Angeles.

Trailer van The King’s Speech

Muziekkiosk OostendeDe Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois,…
Coca ColaDe samenstelling van de populaire frisdrank Coca-Cola is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: