Bakkerijmuseum is ‘leukste museum voor kinderen’

Foto: Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum in Medemblik heeft een verkiezing voor het leukste museum voor kinderen gewonnen.

Aan de verkiezing, uitgeschreven door kindermagazine Rekels, deden in totaal zevenentwintig musea mee. In een maand tijd werden bijna vierduizend stemmen uitgebracht. Met 452 stemmen werd het Bakkerijmuseum in Medemblik de winnaar. Het Afrika Museum en het Tropenmuseum Junior eindigden als tweede en derde met respectievelijk 419 en 313 stemmen.Rekels over het winnende museum:

- advertentie -

Het Bakkerijmuseum ademt de sfeer van vroeger met de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Dit museum laat zien dat een museum meer is dan een collectie, het museum straalt de bedrijvigheid van de ouderwetse bakkerij uit.

Het Bakkerijmuseum bestaat sinds 1986 en bevindt zich in het historische centrum van Medemblik. In het museum is te zien hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten. Kinderen mogen er de bakkers vaak meehelpen tijdens hun demonstraties. Vorige week ontving het museum zijn miljoenste bezoeker.

nusantara-batik-265
Foto: Museum NusantaraMuseum Nusantara toont vanaf 17 december in…
Noord-Holland - W. Diepraam, 1976 (Rijksmuseum)De Nederlandse fotograaf Willem…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: