Band of Brothers-veteraan ‘Wild Bill’ overleden

William Guarnere (Still YouTube)

William Guarnere (Still YouTube)

William Guarnere, een bekende Amerikaanse veteraan, is op 90-jarige leeftijd overleden. De belevenissen van de veteraan, die in zijn diensttijd Wild Bill genoemd werd, waren enige jaren geleden te zien in de televisieserie Band of Brothers.


Band of Brothers

Band of Brothers

William Guarnere werd in 1923 geboren in Philadelphia. Tijdens de oorlog maakte hij onderdeel uit van de zogenaamde Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment. Guarnere was betrokken bij D-Day, Operatie Market Garden in Nederland en de Slag om de Ardennen.

Hij was ook één van de twaalf paratroopers die onder leiding van luitenant Richard Winters bij Manoir de Brécourt vier Duitse 105mm-kanonnen onschadelijk maakten. De Amerikaan ontving hiervoor de “Silver Star”.

Tijdens de Slag om de Ardennen verloor Guarnere een been toen hij een gewonde kameraad probeerde te helpen.

- advertentie -

Televisieserie

De verrichtingen van Easy Company werden later opgetekend door schrijver Stephen Ambrose. Op zijn boek werd de tiendelige televisieserie Band of Brothers (2001) gebaseerd. Deze serie van Steven Spielberg en Tom Hanks begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het “Adelaarsnest” van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Band of Brothers werd genomineerd voor maar liefst negentien Emmy Awards.

De jongen die met honden kon praten - Joanna Gruda
De jongen die met honden kon praten -…
[caption id="attachment_22491" align="alignleft" width="265"] AuschwitzIn Duitsland is opnieuw een man opgepakt die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: