Bankbiljet van tweehonderd gulden brengt 44.280 euro op

Voorzijde van het geveilde biljet – Afb: MPO

Bij een veiling in IJsselstein is donderdag een zeer zeldzaam bankbiljet van tweehonderd gulden geveild. Het biljet bracht maar liefst 44.280 euro op. De Munten- en Postzegelorganisatie (MPO) heeft dat bekendgemaakt.

Achterzijde van het biljet – Afb: MPO

Volgens de organisatie gaat het om een record. Het vorige record dateerde uit 2001. Toen werd een bankbiljet van honderd gulden uit 1849 geveild voor ongeveer 39.000 euro.

Het bankbiljet van tweehonderd euro dat donderdag werd geveild dateert uit 1908. Tussen 1860 en 1920 werden er in totaal zo’n twee miljoen biljetten van tweehonderd gulden gedrukt. Daarvan zijn er nu nog zo’n twintig over. Het donderdag geveilde exemplaar bracht onder meer veel geld op omdat er een handtekening op staat van J.G.N. de Hoop Scheffer. Hij was tussen 1885 en 1909 directeur-secretaris van De Nederlandsche Bank.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Middeleeuwse boerderijen gevonden in Zeeland
ArcheologieBij het Brabantse dorp Giessen zijn de fundamenten gevonden…
Ray Manzarek in 2012 - Foto: CCToetsenist Ray Manzarek,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: