Banksy maakt ‘Meisje met de Parel’

De bewoners van Bristol zijn een bijzonder kunstwerk rijker. De wereldberoemde graffitikunstenaar Banksy maakte er onlangs een eigen versie van Meisje met de Parel van Johannes Vermeer.

'Meisje met de parel' van Vermeer, terug in Den Haag (Ivo Hoekstra / Mauritshuis)

‘Meisje met de parel’ van Vermeer, terug in Den Haag (Ivo Hoekstra / Mauritshuis)


Het werk kreeg een andere naam: Girl with a Pierced Eardrum. In plaats van een oorbel heeft het meisje van Banksy een geel kastje van een inbraakalarm in haar oor.

Straatkunstenaar Banksy is wereldberoemd. De kunstenaar, wiens identiteit nog altijd onbekend is, begon in de jaren negentig met het maken van muurschilderingen in Bristol. Verschillende beroemdheden, waaronder Angelina Jolie en Damien Hirst, hebben thuis een Banksy.

Girl with a Pierced Eardrum is niet meer helemaal intact. Kort nadat Banksy het werk maakte gooiden onbekenden blauwe verf over de onderkant van de muurschildering. Er worden wel vaker werken van de kunstenaar beschadigd of overgeverfd.

- advertentie -

Lees ook: Wie was het ‘Meisje met de parel’?
…en: ‘Meisje met de Parel’ op een iPad Mini

New Banksy appears in Bristol

guggenheim-new-york-560
Nieuwtestamentische Drie-eenheid (Recklinghausen)

[caption id="attachment_45747" align="alignleft" width="265"] Nieuwtestamentische Drie-eenheid (Recklinghausen)

Het Dordrechts Museum opent zaterdag de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: