Barbie-tentoonstelling trekt 30.000 bezoekers

Barbie-logo

Barbie-logo

Barbie is nog altijd erg populair. Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam stelde naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de pop een tentoonstelling samen en die is in drie maanden tijd 30.000 keer bezocht. Vooral moeders met kinderen en vijftigplussers kwamen op de tentoonstelling af.


Tassenmuseum Hendrikje wilde met de expositie de stijl en accessoires van Barbie in de afgelopen vijftig jaar onder de aandacht brengen.

Barbie werd in 1959 bedacht en gemaakt door de Amerikaanse Ruth Handler die een pop wilde maken met een volwassen uitstraling en kleding. Vijf jaar later werd Barbie geïntroduceerd op de Nederlandse markt. De eerste Barbiepoppen waren gekleed in haute couture van brokaat, zijde chiffon en bont met designer schoenen, hoeden en tassen.

In de jaren zeventig werd haar gezicht opnieuw vormgegeven met een brede glimlach en blond haar. Ze werd minder damesachtig en haar kleding werd modieuzer. Ze droeg de laatste mode zoals de hippielook of de glitterstijl van de discojaren. In de jaren negentig droegen de Barbiepoppen merkkleding, zoals Naf-Naf en Benetton en voor haar diverse jubilea ontwierpen bekende modeontwerpers zoals Donna Karan, Vera Wang en Calvin Klein haar kleding. Barbie’s stijl zorgde ervoor dat ze een begrip werd op het gebied van mode.

- advertentie -
Toch geen einde voor StripmuseumAfgelopen weekend liet het…
Zaal negentiende eeuw in het Rijksmuseum - Foto: Rijksmuseum
Het Rijksmuseum geeft te weinig achtergrondinformatie bij museumobjecten en leert bezoekers zo…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: