Barnevelder kip viert eeuwfeest

Barnevelder kip - Foto: CC

Barnevelder kip – Foto: CC

Omdat er al ongeveer honderd jaar met de Barnevelder kip wordt gefokt, hebben de Nederlandse Hoender Club en de Barnevelder Club een grote show voor Barnevelders en Barne­velderkrielen georganiseerd.


De Barnevelder is in het Gelderse dorp ontstaan door een kruising van legkippen met grote Aziatische kippenrassen. De kippen werden populair omdat ze bruine eieren leggen en Nederlanders die liever hadden dan de gangbare witte eieren. Barnevelders leggen ongeveer honderdtachtig eieren per jaar en worden ook op grote schaal geëxporteerd. Met ongeveer drie kilo is het een vrij grote kip.

Vrijdag en zaterdag wordt in de Mercuriushal in Barneveld een grote Europashow voor Barnevelders en Barnevelderkrielen gehouden. Er zullen maar liefst 764 kippen te zien zijn. Volgens de organisatie zijn alle in Europa erkende kleurslagen op de show aanwezig. In Nederland zouden tijdens een show niet eerder zoveel Barnevelders te zien zijn geweest.

Ook fokkers uit Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië schreven zich in.

- advertentie -

De Barneveldse kip

Tussen kunst en kitsch
Bij opnames van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch in Museum Het…
Paramaribo - Foto: CCUnesco heeft Suriname twee maanden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: