Barones uit ‘Sound of Music’ overleden

Eleanor Parker in 1953

Eleanor Parker in 1953

Eleanor Parker, de actrice die onder meer bekend werd doordat ze de barones speelde in de succesfilm The Sound of Music, is maandag op 91-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. De actrice overleed in het bijzijn van haar kinderen.

Eleanor Parker begon op negentienjarige leeftijd te werken voor Warner Brothers. In 1950 kreeg ze haar eerste van drie nominaties voor de Academy Award voor Beste Actrice voor haar rol in de film Caged, waarin ze een gevangene speelde.

De actrice wordt vooral herinnerd als de vrouw die de rol speelde van barones Elsa Schraeder in The Sound of Music. In deze film is ze de verloofde van kapitein Von Trapp maar die verruilt haar uiteindelijk voor het ongecompliceerde kindermeisje Maria, gespeeld door Julie Andrews.

Andere bekende films waar Parker in te zien was zijn bijvoorbeeld Detective Story en Interrupted Melody.

- advertentie -

Eleanor Parker Tribute

Scène uit de zwarte komedie 'Verzet' van Rob…
Kees Brusse in 1978 - Foto: CC / Beeld en Geluid
Kees Brusse in 1978 - Foto: CC /…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: