Scholen adopteerden al 1500 oorlogsmonumenten

Adopteer een Monument - Still youTube

Adopteer een Monument – Still youTube

Al 1500 van de in totaal 3500 Nederlandse oorlogsmonumenten zijn door basis- en middelbare scholen geadopteerd. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dat bekendgemaakt.


Bedoeling van het project, dat tien jaar geleden door Stichting Februari 1941 werd overgedragen aan het Nationaal Comité, is dat leerlingen van scholen door het adopteren van een monument meer te weten komen over de Tweede Wereldoorlog en over de impact die de oorlog op hun omgeving had. Scholen ontvangen ieder jaar een digitaal lespakket, een bloemenbon met rouwlinten en een voorleesverhaal van een bekende kinderboekenschrijver.

Volgens de initiatiefnemers leren kinderen door Adopteer een Monument ook meer over de traditie van herdenken en bijbehorende rituelen.

- advertentie -
De Atlantikwall in Zuid-Holland (Erfgoedhuis Zuid-Holland)
Atlantikwall Zuid-HollandErfgoedhuis Zuid-Holland heeft een fietskaart langs resten…
Ziggo Dome - CCOok in de grote popzalen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: