Bastiaan Ragas speelt Willem-Alexander

Kroonprins Willem-Alexander – Foto: RVD

Acteur Bastiaan Ragas vertolt de rol van Willem-Alexander in de nieuwe televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur. De VPRO heeft dat woensdag belendgemaakt.

Eerder werd al bekend dat actrice Willeke van Ammelrooy de rol van Beatrix gaat spelen. De nieuwe vierdelige serie gaat over het leven van de koningin en bestrijkt de periode vanaf haar Leidse studententijd. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de verschillende crises die binnen het vorstenhuis hebben gespeeld.De 39-jarige Bastiaan Ragas gaat dus de rol van kroonprins Willem-Alexander spelen. Een bijzondere rol voor de acteur want zijn in 2007 overleden broer Roef speelde eerder ook de rol van Willem-Alexander. Dit in de met een Gouden Kalf bekroonde serie De Kroon. Ragas:

- advertentie -

Deze prachtige rol heeft voor mij persoonlijk een bijzondere meerwaarde

De acteur vindt de rol van Willem-Alexander erg interessant om te mogen spelen:

Het leven en lotsbepaling van onze kroonprins leent zich natuurlijk geweldig voor een dramaserie, waardoor het een prachtige rol is om te mogen spelen. Het vraagt van Willem Alexander een enorm offer om je leven zo te laten bepalen door tradities, politiek bestel en historische gebeurtenissen.

Het scenario van de nieuwe serie wordt geschreven door Tomas Ross. Eerder schreef hij al het scenario voor de serie Bernhard, Schavuit van Oranje. Het is de bedoeling dat de serie over Beatrix in januari 2012 wordt uitgezonden op Nederland 1.

Joop Keesmaat als Joop den Uyl - Foto: Victor…
[caption id="attachment_11035" align="alignleft" width="265"]Erwin Kroll in 1987 - Foto: NOSVandaag is het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: