BBC-journalist David Frost overleden

David Frost en Richard Nixon - Still YouTube

David Frost en Richard Nixon – Still YouTube

De beroemde Britse journalist David Frost is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC.


David Frost werd in 1977 wereldberoemd toen hij een lang interview had met de voormalige Amerikaanse president Richard Nixon. Vanwege het zogenaamde Watergate-schandaal was deze president in 1974 afgetreden. Direct daarna had David Frost al een interviewverzoek ingediend, maar dat werd toen afgewezen.

In 1977 besloot Nixon uiteindelijk toch een interview te geven. Hij wilde daar echter wel 600.000 dollar voor hebben. Dat geld werd betaald. Twee ton kwam overigens uit de zak van David Frost zelf die hoopte met het interview, dat in twaalf dagen werd opgenomen, wereldwijd door te breken. Het gesprek werd in 2008 verfilmd onder de titel Frost/Nixon. Michael Sheen speelde in deze film, die werd genomineerd voor vijf Golden Globes, de rol van David Frost.

Frost was een van de bekendste tv-persoonlijkheden van Groot-Brittannië. De Britse premier David Cameron heeft via Twitter inmiddels gereageerd op het overlijden van de journalist. Hij schrijft:

- advertentie -

My heart goes out to David Frost’s family. He could be – and certainly was with me – both a friend and a fearsome interviewer.

Volgens de BBC overleed Frost aan een hartaanval. Hij bevond zich aan boord van een cruiseschip waar hij gisteren nog een toespraak had gegeven.

Gerelateerde uitgaven:

Deel van het interview van David Frost met Nixon

Binnenkant van een cassettebandje
Binnenkant van een cassettebandjeHet is deze week precies…
MAX Monumentaal
MAX MonumentaalBij Omroep Max is vanaf dinsdagavond de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: