Beatles of Stones – John McMillian

Beatles of Stones - John McMillian

Beatles of Stones – John McMillian

Boek van John McMillian over de “muziekvete die iedereen tot op het bot verdeelde”.

In Beatles of Stones ontrafelt schrijver John McMillian de epische strijd tussen de twee allergrootste bands van de wereld. De Stones waren de bad boys, maar hadden een goede achtergrond. De Beatles hadden een knuffelbaar imago, maar groeiden op in achterstandswijken. En zelf ontkenden ze in eerste instantie elke rivaliteit.

John McMillian legt als enige de nadruk op de onderlinge relatie tussen de twee bands. Hij gebruikt daarbij niet alleen zijn interviews met de nog levende bandleden, hun vrienden en collega’s, maar ook tienerbladen, fanzines en Engelse en Amerikaanse underground kranten, die een uniek en nog niet eerder beschreven beeld schetsen van de interactie tussen de jongeren en hun favoriete band.

Bovendien heeft McMillian bij hoge uitzondering toegang gekregen tot twee privé­collecties die een schat aan informatie over de jaren zestig en zeventig verschaften.

- advertentie -

Lees ook de bespreking: Beatles vs Stones

Beatles of Stones – John McMillian
De muziekvete die iedereen tot op het bot verdeelde

ISBN: 9789022554159
Uitgever: Boekerij
Paperback, 300 pagina’s
Prijs: € 19,95

Bestel dit boek bij:

Mick Jagger en Ron Wood in 1975 - Foto: CC/Jim Summaria
The Beatles bij hun aankomst in Amerika in…
[caption id="attachment_40540" align="alignright" width="220"] Inca's, Azteken en Maya'sRecent is bij uitgeverij Veltman…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: