Beatrix’ leven en werk in foto’s

Koningin – Beatrix – Foto: Vincent Mentzel (Rijksmuseum)

Naar aanleiding van het aangekondigde aftreden van koningin Beatrix, heeft het Rijksmuseum Amsterdam een fototentoonstelling over het leven en werk van de vorstin samengesteld. De tentoonstelling, getiteld Beatrix Regina, is sinds donderdag in het museum te zien.

In de presentatie wordt niet alleen aandacht besteed aan het staatsrechtelijk en maatschappelijk functioneren van de konining. Er is ook aandacht voor haar privé-leven. De tentoonstelling bevat foto’s uit de eigen collectie van het museum. Het gaat onder meer om foto´s van bekende fotografen als Werry Crone, Stephan Vanfleteren, Morad Bouchakour en Vincent Mentzel.

Het Rijksmuseum:

- advertentie -

Koninginnedagen, ‘bordes-foto’s’ met een nieuw kabinet, de Gouden Koets en de inhuldigingsplechtigheid van 1980 zijn te zien, alsmede jeugdfoto’s gemaakt door Prins Bernhard in ’38 en ’43. Beroemd zijn de ‘snapshots’ uit 1965 van de jonge prinses aan de arm van een dan nog onbekende Prins Claus en -met pruik en de Strijdkreet van het Leger des Heils onder de arm- in gezelschap van Majoor Bosshardt op de Amsterdamse Wallen.

De tentoonstelling is geopend op donderdag 31 januari, de vijfenzeventigste verjaardag van koningin Beatrix.

de gestolen monstrans - Foto: Catharijneconvent Museum Catharijneconvent is…
Raad voor CultuurDe Raad voor Cultuur heeft zich gebogen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: