Beelden schilderijenroof Kunsthal vrijgegeven

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de kunstroof in de Kunsthal in Rotterdam eerder deze week. De dieven namen in de nacht van maandag op dinsdag zeven waardevolle schilderijen uit het museum mee.

De politie heeft onder meer foto’s vrijgegeven, maar ook een video waarop te zien is hoe twee onherkenbare mannen met “bijzondere” tassen het pand binnenkomen en weer verlaten.

- advertentie -

Bewakingsbeeld


Er zijn deze week al verschillende tips bij de politie binnengekomen en die worden momenteel nagetrokken. De politie wil de komende tijd ook mensen gaan benaderen die in de nacht van de roof hebben gewerkt in de hoop dat zij iets gezien hebben. Het gaat onder meer om taxichauffeurs en medewerkers van een nabijgelegen ziekenhuis.

De dieven maakten zeven werken uit de collectie van de zogenaamde Triton Foundation buit. Het gaat om werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin, Meyer de Haan en Lucian Freud mee. De schilderijen vertegenwoordigen een waarde van tussen de 50 en 100 miljoen euro.

In dagblad Metro meldden beveiligers deze week dat de Rotterdamse Kunsthal in de nacht van maandag op dinsdag niet op het op nachtslot zat. De directeur van het museum, Emily Ansenk, heeft tegenover de NOS gezegd dat dat onzin is. Het museum zou wel degelijk op het nachtslot gezeten hebben.

Lees ook: Deze zeven schilderijen zijn gestolen uit de Kunsthal (foto’s)

kunsthal-rotterdam-diefstal-still
Detail van het gestolen werk van MatisseUit de Kunsthal…
HollywoodIn 2012 is het precies honderd jaar geleden dat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: