Beelden film ‘Kenau’ vrijgegeven

Momenteel wordt hard gewerkt aan een film over de legendarische Kenau Simonsdochter Hasselaar en het Beleg van Haarlem (1572-1573) tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Maandag zijn de eerste filmbeelden vrijgegeven.

Kenau, de film

Kenau, de film

De historische film wordt geregisseerd door Maarten Treurniet en de rol van Kenau wordt vertolkt door Monic Hendrickx. Andere belangrijke hoofdrolspelers zijn Barry Atsma, Sallie Harmsen en Lisa Smit. Producent FU Works over de film:

Gedreven door verdriet en haat, als gevolg van de executie van haar jongste dochter, leidt Kenau haar vrouwenvendel in een heroïsche strijd tegen de Spaanse overheerser. Maar omdat ze haar angst en pijn verstopt achter een masker van verwijt en onverschilligheid loopt ze het gevaar haar overgebleven dochter ook te verliezen.

Kenau Simonsdochter Hasselaer (ca. 1526-1588) speelde volgens de overlevering een heldenrol tijdens het Beleg van Haarlem. Zo zou ze eind januari 1573 bijvoorbeeld aan het hoofd hebben gestaan van een compagnie van driehonderd Haarlemse vrouwen die een bestorming van de belegeraars wist af te slaan.

De film Kenau draait vanaf 6 maart 2014 in de bioscopen.

- advertentie -
Een van de vier kinderen wiens verhaal in…
[caption id="attachment_37917" align="alignleft" width="265"] Munitie gevonden op de bodem van de OosterscheldeOp…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: