Beeldend kunstenaar Jits Bakker (76) overleden

Poseidon-Brunnen (1986), Theodor-Heuss-Allee in Frankfurt-Bockenheim

Poseidon-Brunnen (1986), Theodor-Heuss-Allee in Frankfurt-Bockenheim

De Nederlandse kunstenaar Jits Bakker is op 76-jarige leeftijd overleden. Zijn familie heeft dat dinsdag bekendgemaakt


De kunstenaar was met name actief als beeldhouwer. Bakker overleed in zijn atelier in Wageningen. Een paar maanden geleden ontving hij nog de erepenning van de gemeente Renkum.

Zijn werk is terug te vinden in verschillende particuliere en museale collecties. Een jaar geleden onthulde prinses Beatrix een werk van zijn hand voor het Sint Antonius Ziekenhuis in Utrecht. De afgelopen jaren maakte Bakker vooral sculpturen ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het beeld We’ll meet again voor het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek is ook van zijn hand. Met dit zes meter hoge beeld wilde de kunstenaar de Britse bevolking bedanken. Het is de bedoeling dat dit beeld over enige tijd naar Londen wordt getransporteerd.

De kunstenaar is ook de maker van de Jaap Edentrofee (1972), de sculptuur van de internationale Hockey Champions Trophy.

- advertentie -

Op het landgoed Beerschoten in De Bilt is sinds 2009 een museumbeeldenpark te vinden met dertig werken van Jits Bakker.

Rembrandt, 1635 (National Trust)
Een portret van Rembrandt uit 1635 blijkt inderdaad door de meester zelf…
Barend Cornelis Koekkoek
An 2013 stond de viering centraal van 200 jaar vriendschapsbanden tussen Nederland…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: