Beker Spyridon Louis blijft in Griekenland

De Olympische bokaal

De zilveren beker die is gewonnen door Spyridon Louis blijft in Griekenland. De olympische bokaal werd bij een veiling in Londen gekocht door de Stavros Niarchos Foundation.

De organisatie telde het recordbedrag van 656.816 euro neer voor de beker. Niet eerder werd er zoveel betaald voor olympische memorabilia.

Andreas C. Dracopoulos van de Stavros Niarchos Foundation:

De bokaal zal worden gedeeld met het publiek en een herinnering zijn aan onze geschiedenis, ons erfgoed en onze veerkrachtige geest.

- advertentie -

De fondsenwervende organisatie is in 1996 opgericht en wil een groot cultureel centrum bouwen in Athene. Het is de bedoeling dat de olympische beker daar vanaf 2015 wordt tentoongesteld.

Spyridon Louis won tijdens de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 de marathon en werd daarvoor onderscheiden met een zilveren beker. Zijn kleinzoon bood de bokaal – die al 116 jaar in de familie is – aan bij veilinghuis Chistie’s in Londen.


~ Natascha NeefParakalo

Het bekende Haagse Hopje - Foto: CCDe beroemde 'Haagse…
Traditionele Vrijmarkt op Koninginnedag - Foto: CC/Joep ZanderHistoricus Coos…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: