Beker Spyridon Louis te zien in Acropolismuseum

De Olympische bokaal

De beker die Spyridon Louis in 1896 kreeg als winnaar van de eerste olympische marathon is sinds vandaag te bezichtigen in het Acropolismuseum in Athene.

De trofee werd in april van dit jaar op een veiling van Christie’s in Londen geveild door Louis’ kleinzoon Spyros. De Griekse redersfamilie Niarchos kocht de beker voor ruim 650.000 euro en gaf hem aan het museum in bruikleen.

De trofee zal nog tot september 2013 te zien zijn in het Acropolismuseum. Het is de bedoeling dat de zilveren beker uiteindelijk een plaats krijgt in een eigen tentoonstellingsgebouw van de Stavros Niarchos Foundation. Dat gebouw moet in 2015 klaar zijn.

- advertentie -

Spyridon Louis won tijdens de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 de marathon. Hij werd voor deze zege onderscheiden met een zilveren beker, een zilveren medaille, een antieke vaas en een olijftak. Uit handen van de Griekse koning George I ontving hij ook een diploma.


~ Natascha NeefParakalo

Apple I - Foto: CC/tomislav medakVeilinghuis Christie's in Londen…
Kasteel DuurstedeDe provincie Utrecht trekt ruim twee miljoen euro…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: