Belangrijke prijs voor The King’s Speech

Still uit ‘The King’s Speech’

De film The King’s Speech heeft zondag de Directors Guild of America gewonnen. Deze prijs wordt gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

Het is niet de eerste, en hoogstwaarschijnlijk ook niet de laatste, prijs die de film wint. Eerder deze maand won de film onder meer al een Golden Globe en een Producers Guild Award. Zondag kreeg regisseur Tom Hooper de zogenaamde Directors Guild of America, een prijs van de vakbond van Amerikaanse regisseurs.Deze prijs wordt vaak gezien als een soort graadmeter voor de Oscars die eind volgende maand worden uitgereikt. The King’s Speech is genomineerd voor maar liefst twaalf Oscars, waaronder die van beste film, beste regie en beste script. Acteur Colin Firth is voor zijn rol in de film genomineerd voor de Academy Award voor beste acteur.

- advertentie -

In The King’s Speech wordt het waargebeurde verhaal verteld van koning George VI van het Verenigd Koninkrijk (1895-1952) die in 1936 zijn broer Eduard VIII opvolgde. Deze koning Eduard VIII deed afstand van de troon omdat hij met Elisabeth Wallis Warfield wilde trouwen maar daarvoor geen toestemming kreeg van eerste minister Baldwin. George had altijd in de schaduw van zijn broer gestaan en zat niet direct op het koningschap te wachten. Toch aanvaardde hij in 1936 de kroon. Koning George VI had echter wel een groot probleem. Praten ging hem in verband met een stotterprobleem moeilijk af. In de film is te zien hoe de koning dit probleem, samen met de onorthodoxe Australische spraaktherapeut Lionel Logue, aanpakt.

Vanaf 17 februari is The King’s Speech te zien in Nederlandse bioscopen.

Trailer van The King’s Speech

Francisco FrancoIn Barcelona is zondag, 35 jaar na de…
dominicanenkerk-maastricht-265
Dominicanenkerk in MaastrichtIn de Dominicanenkerk in Maastricht bevindt zich…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: