Belgen vinden archeologische schat in Titicacameer

Een groep Belgische en Boliviaanse archeologen heeft in Bolivia een bijzondere vondst gedaan. Op de bodem van het Titicacameer troffen de archeologen een grote hoeveelheid oude kunstschatten aan.

Tititcacameer - Foto: CC

Tititcacameer – Foto: CC


De onderzoekers startten twee maanden geleden met het archeologische project Huinaimara. Deze week werden de eerste resultaten bekendgemaakt. Er zijn al duizenden gouden, zilveren en aarden voorwerpen gevonden. Het gaat onder meer om beeldhouwwerken en gouden sieraden.

Sommige van de objecten zijn afkomstig uit de ongeveer 2000 jaar oude Tiwanaku-beschaving, maar er zijn ook objecten uit de Inca-tijd, edelstenen uit Ecuador en voorwerpen uit Chili gevonden.

De persconferentie in La Paz waarbij de vondst wereldkundig werden gemaakt werd ook bijgewoond door de Boliviaans president Evo Morales. Het onderzoeksteam is nog lang niet klaar. Het is de bedoeling nog zeker drie jaar te duiken in het meer.

- advertentie -
Archeologisch onderzoek in de loopgraaf - Foto: RAAP
Foto: Gemeente Zwartewaterland

[caption id="attachment_37606" align="alignleft" width="265"] Foto: Gemeente Zwartewaterland

In het Zwartewater bij het Overijsselse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: