Belgisch koningsfeest in De Nieuwe Kerk

Exterieur van de Nieuwe Kerk in Amsterdam

Afgelopen zondag was De Nieuwe Kerk Amsterdam één dag gratis toegankelijk voor iedereen met een Belgisch paspoort. Dit naar aanleiding van de troonswisseling in België.

In de kerk keken honderd koningsgezinde of nieuwsgierige Belgen live aan de Dam naar de beëdiging van koning Filip.


De ceremonie verschilde in een aantal opzichten van die van Nederland. Zo was Filip niet direct na de troonsafstand van zijn vader koning, maar pas nadat hij zijn eed afgelegd had.

- advertentie -

In de Nieuwe Kerk is nog tot en met zondag 18 augustus de tentoonstelling Ingehuldigd! te zien in De Nieuwe Kerk. Hierin staan de feestelijke en plechtige inhuldigingen van zeven generaties Oranjes centraal. Van de koningen Willem I, II en III, tot de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix.

In de tentoonstelling is ook het het ensemble van koning Willem-Alexander en koningin Máxima te zien: het rokkostuum, de mantel en de jurk.

Gerelateerde uitgaven:

cleopatra-bundeskunsthalle-bonn3-gr
In de Bundeskunsthalle in Bonn is momenteel een grote tentoonstelling te zien…
Saskia van Uylenburgh - Rembrandt van Rijn (Collectie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: