Beloning voor terugbrengen gestolen object museumgoudA

De gestolen monstrans – Foto: museumgoudA

De verzekering van museumgoudA looft een beloning van vijfduizend euro uit voor de tip die leidt tot het terug verkrijgen van het kostbare zilveren object dat woensdagochtend bij een plofkraak werd gestolen. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Onbekenden verschaften zich in de nacht van dinsdag op woendag de toegang tot het museum door met een explosief de voordeur open te breken. De inbrekers waren slechts enkele seconden binnen, maar verlieten het museum niet zonder buit.

Ze namen een verguld zilveren monstrans uit 1662 van de hand van Johannes Boogaert mee. De dieven sloegen de vitrine waarin dit object stond met een bijl open.

- advertentie -

De verzekering van het museum in Gouda heeft nu een beloning van vijfduizend euro uitgeloofdvoor de tip die leidt tot de oplossing van het misdrijf en het terug verkrijgen van het object.

De gestolen monstrans – een attribuut dat in de katholieke kerk wordt gebruikt voor het tonen van hosties – is overigens geen eigendom van museumgoudA. Het museum had het object in bruikleen van de parochie H. Antonius van Padua in Gouda.


tropenmuseum-prijs-gr
home-einhoven-napoleontisch-gr

[caption id="attachment_15368" align="alignleft" width="265"]Foto: Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven

Onder de titel In naam van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: