Beroemde foto van Robert Doisneau

De Franse fotograaf Robert Doisneau (1912-1994) werd op 14 april 1912 geboren in Gentilly, een plaatsje in het Franse departement Val-de-Marne. Na enige tijd te hebben gewerkt als lithograaf was Doisneau vanaf halverwege de jaren dertig actief als beroepsfotograaf. Aanvankelijk als industrieel en reclamefotograaf, bij onder meer de Renault-fabrieken in Billancourt, en vanaf 1939 als freelance fotojournalist.

De Fransman werd beroemd met zijn straatfotografie waarmee hij op een speelse en vaak humorvolle manier het leven in Parijs en haar voorsteden vastlegde. Bovenstaande foto, getiteld Le remorqueur du Champ de Mars, is daar een voorbeeld van. De Fransman zei zelf ooit over zijn werk dat hij het leven niet fotografeerde zoals het was, maar zoals hij het zelf graag zag.

In het Fotomuseum in Rotterdam is momenteel een tentoonstelling te zien met werk van Robert Doisneau.
Robert Doisneau – Street Photography Paris

Slapende kinderen in Mulberry Street, 1890 - Jacob Riis
Journalist en fotograaf Jacob Riis emigreerde in 1870 vanuit Denemarken naar New…
Luchtfoto van Parijs, 1868 - Félix Nadar
Félix Nadar, zelfportretDe Fransman Gaspard-Félix Tournachon werd onder…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: