Beste jaar ooit voor Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum verwacht 2016 af te sluiten met een recordaantal bezoekers van bijna 2,1 miljoen. Het museum laat daarmee een groei van 8 procent zien ten opzichte van vorig jaar. Het doorbreken van de 2 miljoen grens is een historische mijlpaal sinds de oprichting van het museum in 1973.

Nederland voert dit jaar de lijst van herkomstlanden aan, gevolgd door de VS, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ruim 46.000 leerlingen brachten met hun klasgenoten een bezoek aan het museum. Museumdirecteur Axel Rüger:

“Dit is een geweldig compliment. In de loop van het jaar constateerden we al een aanzienlijke stijging in de belangstelling voor ons museum. We hebben er heel hard aan gewerkt de verwachting van onze gasten te kunnen blijven waarmaken.”

De liefhebbers van het museum komen uit meer dan 125 landen. Opvallende nieuwkomer in de lijst van herkomstlanden is Zuid-Korea. Sinds november van dit jaar is Koreaans opgenomen in de multimediatour.

Lees ook: Vincent van Gogh (1853-1890) – Zijn leven en werk
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

- advertentie -
© Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland GmbH
Honderdduizend jaar cultuurgeschiedenis laat zich niet samenvatten in slechts enkele museumzalen. Dat…
Zondagmorgen in Monnickendam van de schilder Mari ten Kate (1831-1910)
Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft onlangs het schilderij Zondagmorgen in Monnickendam van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: