‘Betonblokken Holocaustmonument staan op instorten’

Holocaustmonument in Berlijn - Foto: CC

Holocaustmonument in Berlijn – Foto: CC

Het gaat niet goed met het Holocaustmonument in Berlijn. Volgens de Süddeutsche Zeitung verkeert het monument momenteel in een dusdanig slechte staat dat het gevaarlijk wordt voor bezoekers om tussen de blokken door te lopen.


Het Holocaustmonument in Berlijn, officieel het Denkmal für die ermordeten Juden Europas, werd in 2005 ingewijd ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bestaat uit 2711 betonblokken. Onder het veld is een expositieruimte ingericht. Het monument bevindt zich vlakbij de Brandenburger Tor.

In zo’n 2200 betonblokken van de betonblokken zijn inmiddels al scheuren aangetroffen en van verschillende blokken zijn stukken afgebrokkeld. Er zouden zelfs enkele zuilen op instorten staan.

De gemeente Berlijn heeft inmiddels 380 stalen manchetten besteld. Deze moeten de meest beschadigde zuilen verstevigen. Volgens de Süddeutsche Zeitung lopen de reparatiekosten in de tientallen miljoenen euro’s.

- advertentie -

Wildplassers

Enkele maanden geleden werd al bekend dat het monument veel last had van wildplassers.

Visitekaartje van Hoffmann uit ongeveer 1865
August Heinrich Hoffmann von FallerslebenHoe vormt zich een…
Joods Museum in BrusselBij een schietpartij in het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: