Bevrijdingstas naar Tassenmuseum Hendrikje

De Bevrijdingstas – Foto: Arthur Rotter

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam is sinds kort eigenaar van een zogenaamde ‘Bevrijdingstas’.

Deze tas is in 2009 gemaakt voor de vlaggenparade in Nijmegen voor de viering van de 65ste Bevrijdingsdag van Nijmegen. Met de tas werd een ode gebracht aan de US 82nd Airborne Division, de bevrijders van Nijmegen in september 1944.

Op de tas zijn onder meer achtenveertig rozen te zien. Die staan voor de 48 sterren die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog op de vlag van de

- advertentie -Verenigde Staten stonden. De parachutisten van het 82nd Airborne Divison droegen op hun schouder destijds een afneembare badge met daarop hun vlag.

Tassenmuseum Hendrikje kreeg de tas onlangs van het tassenontwerpersduo Edwin Marck en Moon Geerlings (Marck & Mo) kado. De tas heeft als titel 48 star bag en is in de vaste collectie van het museum opgenomen.

AuschwitzDe dagelijkse radioshow van Ruud de Wild wordt donderdag…
Monument voor de tien Duitse militairenDe gemeente Bronckhorst mag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: