Bewegend beeld van president Roosevelt in rolstoel ontdekt

Een van de weinige foto’s waarop Roosevelt in een rolstoel te zien is, 1941

In Amerika is een bijzondere filmopname opgedoken van Franklin Delano Roosevelt, de tweeëndertigste president van de Verenigde Staten. Op de beelden is te zien hoe de president in een rolstoel wordt voortgeduwd.

Het beeldmateriaal dateert uit 1944 en is onlangs ontdekt door de Amerikaanse hoogleraar Ray Beghovich. Hij stuitte naar eigen zeggen op het filmpje toen hij onderzoek deed bij het Nationaal Archief in Maryland.


Dat er filmbeelden zijn waarop de president in zijn rolstoel zit is bijzonder, want Roosevelt wilde niet graag gefilmd of gefotografeerd worden als hij in zijn rolstoel zat. De beelden zijn gemaakt aan boord van een Amerikaans marineschip in Pearl Harbor. Te zien is hoe Roosevelt in een rolstoel het scheepsdek opkomt.

- advertentie -

Het filmpje duurt slechts acht seconden en de rolstoel is niet goed te zien omdat er een rij matrozen in beeld staan. De man achter de president lijkt zou de rolstoel voortduwen.

Franklin Delano Roosevelt en kreeg op zijn negenendertigste polio. Hij overleed in april 1945, kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Uniek beeld Roosevelt in rolstoel

Gerelateerde boeken:

Nu de zomer echt lijkt te zijn begonnen heeft Holland Doc de…
Melted bottle - Shomei Tomatsu "Genius of Photography" is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: