Bezoekersrecord voor Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is niet eerder zoveel bezocht als in 2014. Maandag, halverwege de kerstvakantie, staat de teller van het museum op 148.000 bezoekers.


Het succes is volgens het centrum onder meer te danken aan de herinrichting van het kampterrein; Barak 56 is gedeeltelijk teruggeplaatst, de commandantwoning kreeg een overkapping en er zijn twee historische goederenwagons aangekocht.

Omdat het kampterrein vrij toegankelijk is, kan het Herinneringscentrum slechts een schatting geven van de bezoekerscijfers voor deze plek. Het Herinneringscentrum verwacht dat dit aantal rond de 385.000 ligt. Hierin zijn ook de bezoekers van de jaarlijkse 4 mei herdenking meegenomen. Op 4 mei van dit jaar liepen zo’n 6500 mensen mee in de stille tocht over het kampterrein. Dit aantal is nog niet eerder zo hoog geweest.

Het bezoekersaantal van het Herinneringscentrum heeft in 2014 een stijging doorgemaakt van meer dan 15.000 bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Met een record aantal van meer dan 148.000 bezoekers behoort het Herinneringscentrum Kamp Westerbork tot één van de best bezochte musea in Noord Nederland.

- advertentie -
'Tante Roosje'
De Nederlandse danseres Rosa Glaser werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verraden door…
Auschwitz
Afgelopen jaar is voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau door meer dan 1,5 miljoen mensen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: