‘Bezuinigingen kunst en cultuur vallen mee’

‘Bezuinigingen kunst en cultuur vallen mee’

De bezuinigigen op de kunst- en cultuursector zijn minder groot dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Volkskrant in samenwerking met bureau Berenschot heeft uitgevoerd.

Dat de bezuinigingen lager uitvallen dan gedacht komt volgens de krant doordat gemeenten een stuk minder bezuinigen dan het Rijk. In totaal zouden de inkomsten vanaf 2013 met tien procent omlaag gaan en dat is ongeveer de helft minder dan men vorig jaar verwachtte.

Gemeenten zijn voor de kunst- en cultuursector ook volgend jaar nog de grootste subsidieverstrekker. Momenteel trekken ze er bijna 2 miljard euro voor uit. In 2013 wordt dat 1,8 miljard, ongeveer negen procent minder.

- advertentie -

De verschillen per gemeente zijn wel fors. Een gemeente als Rotterdam bezuinigt bijvoorbeeld maar liefst twintig procent terwijl in Maastricht vanaf volgend jaar juist tien procent meer subsidie verstrekt wordt.

Mugshot van Mark David ChapmanHet vrijheidsverzoek van Mark David…
Still video vgtvIn Noorwegen wordt vrijdag een mysterieus pakketje…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: