BHIC zet 35.000 extra notariële akten online

BHIC zet 35.000 notariële akten online

BHIC zet 35.000 notariële akten online

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft ruim 35.000 samenvattingen van notariële akten toegevoegd aan zijn database www.bhic.nl/notarisschepen.


De akten dateren uit de achttiende en negentiende eeuw en zijn onder meer interessant voor genealogen. De samenvattingen, zogenaamde regesten, zijn in de jaren 1998-2008 gemaakt door de Genealogische werkgroep Land van Cuijk en Ravenstein.

Ze zijn gepubliceerd in een flink aantal boekjes per plaats uit het land van Cuijk en Ravenstein. De Werkgroep gaf het BHIC toestemming om al de gegevens via de website beschikbaar te stellen. Daar zijn ze nu doorzoekbaar. Het gaat om akten van notarissen uit de plaatsen Boxmeer, Cuijk, Land van Ravenstein, Mill, Uden en Wanroij.

In februari 2012 zette het BHIC al meer dan 15.000 samenvattingen van akten van schepenen en notarissen online. Nu, twee jaar later, komen daar dus ruim tweemaal zoveel akten bij. In totaal bevat de hele database nu meer dan 215.000 akten.

- advertentie -
Sappho-afbeelding. Romeins fresco, 45-100 n.Chr., Pompeï,Dirk Obbink, een…
Freddy Heineken in 1987 - Foto: CC / Rob Bogaerts / Anefo
Freddy Heineken in 1987 - Foto: CC /…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: