Bijna 300.000 euro voor bokshandschoenen Mohammed Ali

De geveilde bokshandschoenen van Mohammed Ali (Heritage Auctions)

De geveilde bokshandschoenen van Mohammed Ali (Heritage Auctions)

Bij het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions zijn deze week handschoenen van de legendarische bokser Mohammed Ali verkocht verkocht voor ruim 388.000 dollar, omgerekend zo’n 290.000 euro. Ali droeg de handschoenen tijdens de Fight of the Century: de legendarische bokswedstrijd tussen Mohammed Ali en diens aartsrivaal ‘Smokin’ Joe Frazier in 1971.


Joe Frazier was in 1971 wereldkampioen. Eerder was Mohammed Ali wereldkampioen geweest, maar hij was de titel kwijtgeraakt omdat hij had geweigerd in dienst te gaan. Ali wilde de titel in 1971 heroveren maar hij slaagde niet in zijn missie. Frazier won de ‘partij van de eeuw’ op punten. Een unicum want het was voor het eerst dat Mohammed Ali als beroepsbokser een gevecht verloor. Het gevecht werd wereldwijd door zeker 300 miljoen mensen op televisie bekeken.

Rivaliteit

Tegen Mohammed Ali bokste Frazier na het duel van 1971 nog twee keer. Die twee partijen werden gewonnen door Ali. Ook nadat Frazier zijn carrière beëindigd had bleef de rivaliteit tussen hem en Ali bestaan. Later werd die ruzie bijgelegd.

Wie de bokshandschoenen van Mohammed Ali heeft gekocht is niet bekendgemaakt.

- advertentie -

Fight of the Century

Carlo Bergonzi in 1970 (Still YouTube)
Carlo Bergonzi in 1970 (Still YouTube)De Italiaanse operatenor…
De marathon-winnaar Ahmed Boughéra El Ouafi komt het stadion binnen - Leeuwarder nieuwsblad, 8 augustus 1928 (KB)
De marathon-winnaar Ahmed Boughéra El Ouafi komt het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: