Bijna 38.000 euro voor Kuifje-album

Kuifje in het land van de Sovjets

Bij veilinghuis Banque Dessinée in Brussel is afgelopen weekend een Kuifje-album geveild voor 37.820 euro. Volgens het veilinghuis is dat een record voor een origineel exemplaar van Kuifje.

Het ging om een exemplaar van het album Kuifje in het land van de Sovjets uit 1930. Het veilinghuis verwachtte dat het album ongeveer tienduizend euro op zou brengen. Ook andere originele Kuifje-albums brachten veel geld op: Kuifje in Afrika (1931) bracht 15.860 euro op en De scepter van Ottokar (1942) werd verkochtvoor 12.200 euro.

- advertentie -

De Belgische striptekenaar Hergé, pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden. Voor originele Kuifje-tekeningen zijn verzamelaars geregeld bereid diep in de buidel te tasten.

appie-happie-gr
Het laatste Appie Happie-albumDe Nederlandse striptekenaar en cartoonist Dik…
kb-denkers-filosofie
Denker op het SchermDe Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft naar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: