Dark
Light

Sint Dominicus in gebed – El Greco

Geveild voor bijna 11 miljoen euro
Auteur:
1 minuut leestijd
Sint Dominicus in gebed – El Greco
Sint Dominicus in gebed – El Greco

Bij een veiling bij Sotheby’s in Londen is woensdagavond een schilderij van de Spaanse kunstenaar El Greco (1541-1644) geveild voor een bedrag van 10,5 miljoen euro. Het gaat om het schilderij Sint Dominicus in gebed. Op dit werk is de dertiende-eeuwse geestelijke Dominicus Guzman, de stichter van de Dominicanenorde, in biddende houding te zien.

Record

Volgens Sotheby’s is er niet eerder zoveel betaald voor een werk van El Greco, een kunstenaar die beschouw wordt als één van de grondleggers van de Spaanse schilderschool. Het veilinghuis verwachtte dat het werk tussen de 2 en 4 miljoen euro op zou brengen. Het schilderij was afkomstig uit de verzameling van de in 2002 overleden Duitse arts Gustav Rau. Hij liet zijn kunstverzameling na zijn overlijden aan Unicef na.

In Londen werd woensdagavond nog een werk van El Greco geveild. Voor dit schilderij, Christus aan het kruis, werd vier miljoen euro neergelegd.

Lees ook: El Greco (1541-1614) – Spaanse kunstschilder
Boek: De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya

Sint Dominicus in gebed – El Greco
Sint Dominicus in gebed – El Greco

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×