Bijna elf miljoen euro voor schilderij El Greco

Sint Dominicus in gebed – El Greco

Bij een veiling bij Sotheby’s in Londen is woensdagavond een schilderij van de Spaanse kunstenaar El Greco (1541-1644) geveild voor een bedrag van 10,5 miljoen euro.

Het gaat om het schilderij Sint Dominicus in gebed. Op dit werk is de dertiende-eeuwse geestelijke Dominicus Guzman, de stichter van de Dominicanenorde, in biddende houding te zien.

Record

Volgens Sotheby’s is er niet eerder zoveel betaald voor een werk van El Greco, een kunstenaar die beschouw wordt als één van de grondleggers van de Spaanse schilderschool. Het veilinghuis verwachtte dat het werk tussen de 2 en 4 miljoen euro op zou brengen. Het schilderij was afkomstig uit de verzameling van de in 2002 overleden Duitse arts Gustav Rau. Hij liet zijn kunstverzameling na zijn overlijden aan Unicef na.

In Londen werd woensdagavond nog een werk van El Greco geveild. Voor dit schilderij, Christus aan het kruis, werd vier miljoen euro neergelegd.

- advertentie -

Boeken over El Greco:

Links het graf zoals dat gevonden werd, en rechts…
[caption id="attachment_23256" align="alignnone" width="560"]El Paraíso - Foto: Cc / Dibojutri Bij bouwwerkzaamheden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: