Bijna miljoen bezoekers voor Museumweekend

Bonnefantenmuseum

Bijna een miljoen mensen hebben tijdens het afgelopen Museumweekend een bezoek gebracht aan een museum. De Museumvereniging heeft dat bekendgemaakt.

Afgelopen weekend werd er voor de dertigste keer een Museumweekend gehouden. Ruim vierhonderd museum waren op zaterdag en zondag gratis of tegen een verlaagd tarief te bezoeken. Met name zondag besloten veel mensen een museum te bezoeken.

Ook zaterdag werden er veel musea bezocht.

- advertentie -Op die dag waren, in verband met het mooie weer, echter vooral buiten- en openluchtmusea, kastelen en musea met tuinen populair. Thema van het Museumweekend was dit jaar ‘trakteren’.

In het Bonnefantenmuseum in Maastricht was het volgens de Museumvereniging “superdruk” en bij het Van Abbemuseum in Eindhoven “was het zo druk dat het feest op straat verder ging”.

Normaal gesproken trekken de Nederlandse musea in de weekenden gezamenlijk ongeveer 200.000 bezoekers.

De speeldoosHet Rijksmuseum in Amsterdam heeft een bijzondere barnstenen…
Degas' 'Zelfportret met zachte hoed' (1857-1858) & Rembrandts 'Zelfportret…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: