Bijzonder exemplaar Pickwick Papers onder de hamer

Charles Dickens, The Posthumous Papers of the Pickwick club

Tweehonderd jaar na de geboorte van Charles Dickens (1812-1870) veilt veilinghuis Christie’s vrijdag in New York een 167 jaar oud exemplaar van het boek The Posthumous Papers of the Pickwick Club.

De auteur gaf de in leer gebonden klassieker in 1847 in hoogst eigen persoon aan Hans Christian Andersen, de schrijver van onder andere De Kleine Zeemeermin. Op de eerste bladzijde van het boek staat:

Hans Christian Andersen, From his friend and admirer Charles Dickens London Jul. 1847.

Veilinghuis Christie’s verwacht dat het bijzondere exemplaar van The Pickwick Club tussen de 90.000 en 140.000 op zal brengen. In New York kan er vrijdag op nog driehonderd andere literaire memorabilia geboden worden, waaronder brieven van Churchill en Kennedy.

- advertentie -

De brief van Winston ChurchillApple I – Foto: CC/tomislav medak

bestaat uit zeven pagina’s getypte tekst en dateert uit 1931. In de brief komen onder meer de spanningen tussen Rusland, Japan en China aan de orde.

Apple I

Bijzonder is dat er vrijdag ook weer geboden kan worden op een zeldzame Apple I. Vorige week werd zo’n Apple-computer nog verkocht voor een recordbedrag van 295.900 euro.

Samen met zijn studievriend Wozniak had Jobs zich vanaf halverwege de jaren zeventig al bezighouden met de ontwikkeling van de Apple I computer. Deze vroege personal computer werd gebouwd in de garage van Jobs ouders en nadat het duo erin geslaagd was vijfentwintig Apple I machines te verkopen, werd de Apple Corporation opgericht. Al snel hierna werd de Apple II ontwikkeld.

De eerste Apple I-computer werd in 1976 verkocht voor een bedrag van 666,66 dollar. Er werden ongeveer tweehonderd van deze computers gemaakt. Daarvan zijn er momenteel nog ongeveer vijftig over. Christie’s verwacht dat het exemplaar dat vrijdag geveild wordt, tussen de 75.000 en 115.000 euro op zal brengen.

In de achttiende eeuw waren ex-slaven op Curaçao helemaal niet zo kansloos…
google-endangered-languages-project
Endangered Languages ProjectGoogle heeft donderdag het Endangered Languages Project…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: