Bijzonder Gandhi-archief onder de hamer

Mahatma Gandhi

Bij Sotheby’s in Londen wordt in juli een archief met informatie over de Indiase politicus en vredesactivist Mahatma Gandhi (1869-1948) geveild.

Het archief is afkomstig van de Duitse architect en bodybuilder Hermann Kallenbach, een goede vriend van Gandhi, en bevat onder meer brieven, foto’s en documenten. Er worden onder meer brieven geveild die de twee naar elkaar stuurden.De collectie moet ongeveer 620.000 euro opbrengen.

- advertentie -

Gandhi en Kallenbach ontmoetten elkaar in 1904 in Zuid-Afrika en raakten bevriend. bevriend in de periode dat Kallenbach in Zuid-Afrika woonde. Die vriendschap werd vorig jaar breed uitgemeten in een nieuwe Gandhi-biografie van Joseph Lelyveld, een oud-hoofdredacteur bij de New York Times.

In India werd door veel mensen woedend gereageerd op deze biografie. Onder meer omdat Lelyveld in het boek de suggestie wekt dat Gandhi biseksueel was en een amoureuze relatie met Kallenbach onderhield.

Desmond Tutu - Foto: Benny GoolDe Zuid-Afrikaanse geestelijke Desmond…
Niall Ferguson - Still documentaireDe Humanistische Omroep zendt vanaf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: