Bijzonder Monroe-archief ondekt in Scheveningen

© Benniesfifties

De eigenaresse van de retrowinkel Bennies Fifties in Scheveningen heeft onlangs een bijzonder archief over Marilyn Monroe ontdekt.

De eigenaresse, Astrid Franse, kocht de doos twintig jaar geleden in Amerika. Nu blijken er bijzondere documenten in te zitten. Het gaat om het archief van de Blue Book Model Agency. Monroe begon haar carrière als model in 1945 bij dat bureau. De latere filmster ging toen nog door het leven onder de naam Norma Jean Dougherty.

De doos bevat foto’s, negatieven, brieven, telegrammen, persoonlijke aantekeningen, een handtekening van Monroe en een script voor een theaterstuk. Het archief werd aangelegd door Emmeline Snively,

- advertentie -oprichtster van het modellenbureau.

Twintig jaar geleden kocht Astrid Franse de doos tijdens een bezoek aan Amerika. Ze was eigenlijk op zoek naar oude jukeboxen. Toen ze de doos zag bladerden ze die even snel door en besloot hem toen te kopen. Hoeveel ze er destijds voor betaald heeft weet ze niet meer.

Onlangs besloot Franse de documenten te archiveren en toen bleek het om een bijzonder archief te gaan. Ze wil dat het archief compleet blijft en hoopt dat de documenten in de toekomst bijvoorbeeld gebruikt zullen voor een film, boek of expositie over Marilyn Monroe.

Donna Summer in 2009 - Foto: CCDe Amerikaanse zangeres
de geplaatste QR-codeHet Gemeentearchief Rotterdam onderzoekt of de straatnaamborden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: