Bijzonder sieraad ontdekt bij Tussen Kunst & Kitsch

Bij opnames van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch in Museum Het Valkhof is een bonder collier ontdekt. Het sieraad bevat verschillende diamanten en maar liefst 142 smaragden van een hoge kwaliteit.

Het kostbare collier - Foto: AVRO

Het kostbare collier – Foto: AVRO

Het juweel kwam terecht op de tafel van juwelenexpert Martijn Akkerman. Hij constateerde dat het sieraad rond 1925 in Nijmegen werd gemaakt, in de zogenaamde Art Deco periode. De vader van de eigenaresse kocht het juweel voor zijn vrouw ter ere van hun 60-jarig huwelijk. Akkerman schat de waarde van het collier op 125.000 euro.

De uitzending waarin het collier te zien is wordt in het voorjaar van 2014 uitgezonden.

Er duiken geregeld bijzondere stukken op bij Tussen Kunst & Kitsch. In 2008 werd bijvoorbeeld een schilderij van Pieter Brueghel de Jonge (1564-1638) ontdekt en vorig jaar stuitte men op een bijzonder Afrikaans voorouderbeeldje op.

- advertentie -

Boek: Tussen Kunst & Kitsch – 101 Bijzondere ontdekkingen

Van Assepoester tot PolderprinsesTe lang bleef de rol…
Barnevelder kip - Foto: CCOmdat er al ongeveer…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: