Bild verspreidt jubileumkrant over val Berlijnse Muur

Jubileumkrant Bild bij de val van de Muur

Jubileumkrant Bild bij de val van de Muur

Het dagblad Bild, de grootste krant van Duitsland, verspreidde zaterdag maar liefst 42 miljoen exemplaren van een speciale jubileumkrant rondom de val van de Berlijnse Muur, zondag precies vijfentwintig jaar geleden.

Op de voorpagina van de krant, die gratis werd verspreid, staat met grote rode letters Liebes Deutschland geschreven. Met op de achtergrond een foto van een deel van de Berlijnse Muur waarin een gat geslagen is.

In de herdenkingskrant zijn onder meer gelukwensen aan het Duitse volk te vinden, afkomstig van de oud-presidenten George Bush en Michail Gorbatsjov. De krant bevat verder vooral veel bild (beeld): fotoreportages en een strip over Angela Merkel en de val van de Muur.

Ook op de marketingafdeling van verschillende grote bedrijven heeft men nagedacht over de vraag hoe men op een ludieke manier ‘iets’ kon doen met de val van de Muur. Hieronder een paar voorbeelden uit de krant van Bild:

- advertentie -
Reclame van Vodafone

Reclame van Vodafone

Wir sind das Volk (in plaats van de reclameleus 'Wir sind das Auto' van Volkswagen)

Wir sind das Volk (in plaats van de reclameleus ‘Wir sind das Auto’ van Volkswagen)

Reclame van ING

Reclame van ING

Reclame van Siemens

Reclame van Siemens

Reclame van Deutsche Bahn met een trein die door de Muur komt zetten

Reclame van Deutsche Bahn met een trein die door de Muur komt zetten

Reclame van Deutsche Post

Reclame van Deutsche Post

Die Linke
De Duitse politieke partij Die Linke, voortgekomen uit de communistische SED uit…
Still video
Still video Bij Bikschote, een plaatsje in West-Vlaanderen,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: