Binnen de Poorten 1943-1945

Eric Borrias


Stichting Sobibor staat dit hele jaar stil bij het feit dat precies zeventig jaar geleden de eerste transporten vanuit Kamp Westerbork naar Sobibor vertrokken. Zondag 2 juni wordt naar aanleiding van het herdenkingsjaar in de synagoge in Enschede de theatervoorstelling Binnen de poorten opgevoerd.

Deze voorstelling van verhalenverteller Eric Borrias vertelt het verhaal van Jules Schelvis, een van de oprichters van Stichting Sobibor. Samen met zijn vrouw Rachel werd hij op 1 juni 1943 vanuit Westerbork naar Sobibor gedeporteerd. Op een klein groepje mannen na, onder wie Schelvis, werd iedereen direct na aankomst vergast. Gedurende twee jaar zwierf Schelvis van kamp naar kamp.

De voorstelling begint om 14:30 uur. Voorafgaand kan men een rondleiding volgen door de grote synagoge van Enschede. Bezoek voor meer informatie en aanmelding de website van Stichting Sobibor.

Gerelateerde boeken:

- advertentie -

[caption id="attachment_22455" align="alignleft" width="265"]NIOD - Foto: Cc/Hjvannes

Het Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: