Biografie van Boudewijn Büch verschenen

Bij uitgeverij Prometheus is deze week de biografie van dichter, schrijver en televisiemaker Boudewijn Büch verschenen. Het boek, getiteld Boud – Het verzameld leven van Boudewijn Büch, is geschreven door Eva Rovers.

Boud - Het verzameld leven van Boudewijn Büch

Boud – Het verzameld leven van Boudewijn Büch

Eva Rovers schreef eerder al de biografie van de Duitse kunstverzamelaarster Helene Kröller-Müller (1869-1939). Vijf jaar geleden werd ze door de Werkgroep Boudewijn Büch, onder leiding van televisiemaker Frits Barend, gevraagd een boek over de in 2002 overleden Boudewijn Büch te schrijven. Geen eenvoudige opgave, omdat Büch in zijn leven veel over zichzelf schreef maar ook veel zaken verzon. Zo beweerde hij bijvoorbeeld dat zijn vader een verzetsheld was en dat hij ooit in een gesticht had gezeten. Büch maakte van feiten fictie, en andersom.

Voor de biografie kreeg Rovers exclusief inzage in Büchs persoonlijke archief, met dozen vol brieven, foto’s en dagboeken. De uitgever:

“Daarmee begon een reis door een leven dat even onwaarschijnlijk als fantastisch was; een leven dat Büch transformeerde tot een literair spel met feit en fictie, dat hij tot de uiterste consequentie doorvoerde en dat jaren na zijn dood culmineerde in een grande finale.”

De biografie: Boud – Het verzameld leven van Boudewijn Büch

- advertentie -
Melati van Java
Elke rebelse vrouw moet verstandig zijn. Een broodschrijfster als Melati van Java…
Portret Willem Jansz Cock
Bij uitgeverij Prometheus Bert Bakker verschijnt deze week het boek Een Zwitsers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: