Biografie voor zeventigjarige Maarten van Rossem

Maarten van Rossem is donderdag zeventig jaar oud geworden. Ter gelegenheid daarvan verscheen deze week een boek over de bekende historicus: Maarten zonder masker.

Het boek is geschreven door Frénk van der Linden en Peter Webeling. De auteurs leggen onder meer uit wat er ten grondslag ligt aan de eeuwige neiging tot relativeren van Van Rossem. Verder staan ze stil bij zijn “ogenschijnlijke gebrek aan emotie”en “zijn even belezen als belerende houding”.

Voor dit boek, volgens de auteurs een “uitvoerige profielschets”, spraken Frénk van der Linden en Peter Webeling onder meer met de hoofdpersoon zelf maar ook met familieleden, vrienden, (ex)collega’s, mediawatchers en critici.

Op de achterflap:

- advertentie -

Zoals Maarten van Rossem is er geen tweede. Niemand in spraakmakend Nederland wekt zoveel enthousiasme, woede, bewondering en irritatie op als de historicus met zijn eeuwige zwarte trui. Toch was hij er lange tijd van overtuigd dat zijn leven was mislukt: als kind gepest, als academicus worstelend met zijn proefschrift, als echtgenoot voorbijgestreefd door zijn succesvolle vrouw Winnie. Niets wees erop dat hij nog zo ver zou komen.

Maarten zonder masker is verschenen bij Veen Media.

Maarten van Rossem – Frénk van der Linden & Peter Webeling
ISBN: 9789085714224
Uitgever: Veen
Paperback, 200 pagina’s
Prijs: € 14,95

Bestel dit boek bij:

Afb: Nederlandsche Postzegel- en MuntenveilingIn Weesp wordt volgende…
Ponte Vecchio in Florence - Foto: CC/Rolf Süssbrich
Ponte Vecchio in Florence - Foto: CC/Rolf SüssbrichDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: