Blinden en slechtzienden kunnen naar Titanic-tentoonstelling

Titanic – Foto: Paramount Pictures

Titanic – Foto: Paramount Pictures

De tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition is op vrijdag 4 en dinsdag 15 april speciaal toegankelijk voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers. Amsterdam EXPO heeft voor hen speciale rondleidingen samengesteld.


Het museum werkt hiervoor samen met de Stichting Doofblinden in Beweging (Dbib) en de Oogvereniging afdeling Amsterdam. Een gids van Amsterdam EXPO neemt de bezoekers mee door de tentoonstelling en wordt daarbij ondersteund door tolken. Bij hoge uitzondering mogen de reconstructies van diverse vertrekken op het schip tijdens deze speciale rondleidingen aangeraakt worden, zodat de deelnemers een idee krijgen van de luxe, de grootte en de verschillende klassen.

“Daarnaast wordt een echt onderdeel van de boeg van het beroemde schip en de ijsberg aangeraakt. Ook de audio-effecten, zoals de opgewekte vioolmuziek uit de eerste klasse en het trillen van de motoren diep in het schip dragen bij aan de beleving.”

Klik hier voor meer informatie over de grote Titanic-tentoonstelling

Geuzen van de Cariben - Nicola Lo Calzo (Tropenmuseum)
Geuzen van de Cariben - Nicola Lo Calzo…
[caption id="attachment_6457" align="alignleft" width="265"] MuseumkaartDe Museumvereniging heeft de verkoop van de Museumkaart…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: