Blindengeleidehond ook welkom in Rijksmuseum

Zaal negentiende eeuw in het Rijksmuseum - Foto: Rijksmuseum

Zaal negentiende eeuw in het Rijksmuseum – Foto: Rijksmuseum

Deze week begon KNGF Geleidehonden een actie om aandacht te vragen voor het feit dat veel blindengeleidehonden vaak voor een dichte deur komen te staan. Het fonds test onder meer supermarkten, campings en musea op toegankelijkheid.


Toen het Rijksmuseum in Amsterdam deze week getest werd door een slechtziende vrouw met haar blindengeleidehond was er geen enkel probleem. De vrouw en haar viervoeter waren van harte welkom. Blindengeleidehond zijn al veel langer welkom in het museum. “Het zijn zulke nette en lieve honden. Die zullen echt niet hun pootje optillen tegen een kunstwerk”, aldus Karen Keeman, hoofd facilitair bedrijf van het museum, tegenover het ANP.

Na de test kreeg het museum een sticker uitgereikt voor bij de entree waaruit blijkt dat blindengeleidehonden gewoon welkom zijn, ook in het beroemdste museum van Nederland.

Elders komen mensen met blindengeleidehonden nog wel vaak in de problemen. Sommige supermarkten laten bijvoorbeeld geen honden toe en maken dan geen uitzondering voor blindengeleidehonden. KNGF Geleidehonden wil aandacht vragen voor dit soort problemen.

- advertentie -
Een van de verbrande werken - Femme devant…
Brandende kermiskramen in Den Haag, 1758 - Afb:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: