Bloed van John F. Kennedy onder de hamer

Het stukje leer met bloed van Kennedy (Nate D. Sanders)

Het stukje leer met bloed van Kennedy (Nate D. Sanders)

De Amerikaanse president John F. Kennedy werd op 22 november 1963 vermoord terwijl hij per auto een rit door Dallas maakte. Bij een Amerikaans veilinghuis wordt binnenkort een stuk leer uit de auto geveild waarop een beetje bloed van de president is achtergebleven.


Toen de president werd neergeschoten, zat hij op de achterbank van een Lincoln Continental X-100 uit 1961. Na de moord werd een stuk leer met bloed van de achterbank gehaald, voor onderzoek. Het stukje leer heeft een afmeting van 0,5 bij 2 centimeter en wordt te koop aangeboden door veilinghuis Nate D. Sanders.

Heel massaal wordt er nog niet op het bijzondere veilingobject geboden. Er zijn tot nu toe vijf biedingen uitgebracht. het hoogste bod staat momenteel op 2363 dollar, maar er kan nog zo’n dertien uur geboden worden.

Mugshot van Mark David Chapman
Mugshot van Mark David ChapmanIedere twee jaar kan…
Congressional Gold Medal ter ere van Rosa Parks
Rosa Parks in 1955Howard Buffett, de jongste zoon…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: