Bluesgitarist Hubert Sumlin (80) overleden

De gitarist in 2003 – Foto: CC/Sumori

De Amerikaanse bluesgitarist Hubert Sumlin is zondag op 80-jarige leeftijd overleden. Sumlin werd vooral bekend als de vaste gitarist in Howlin’ Wolfs band.

Hubert Sumlin werd in 1931 geboren in Greenwood, Mississippi en groeide op in Arkansas. Als klein kind begon hij al met gitaarspelen. In 1954 werd hij door blueslegende Howlin’ Wolf (1910-1976) gevraagd om in diens band te spelen. Nadat korte tijd later gitarist Jody Williams de band verliet, werd Hubert Sumlin de belangrijkste gitarist. Hij zou dit blijven tot het overlijden van frontman Howlin’ Wolf in 1976.

Hubert Sumlin speelde in zijn lange carrière als gitarist verder onder meer samen met grootheden als Muddy Waters en Eric Clapton.

Veel bekende gitaristen waaronder bijvoorbeeld Keith Richard, hebben gezegd dat Sumlin een grote inspiratiebron voor hen was. In 2008 werd de gitarist opgenomen in de Blues Hall Of Fame.

- advertentie -

Op 16 november jongstleden stond de gitarist tijdens een feest ter ere van tachtigste verjaardag nog op het podium. Hij overleed zondag in zijn slaap.

Sinterklaas - Foto: CC/Gaby Kooiman Het Sint Nicolaas Genootschap…
Graf van Oscar Wilde - Foto: CC/JHvWBewonderaars van Oscar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: