Boek over buurlandje Moresnet in Duits vertaald

Het boek Moresnet, over een relatief onbekend ministaatje dat honderd jaar op de grens tussen Nederland, België en Duitsland bestond, wordt in het Duits vertaald. Dat heeft uitgeverij Spectrum bekendgemaakt.

De Duitse vertaling van het door Philip Dröge geschreven boek verschijnt in de loop van 2017. Het Nederlands Letterenfonds betaalt een deel van de vertaalkosten. De rechten zijn gekocht door de Duitse uitgeverij Piper Verlag. Er zouden meer Duitse uitgeverijen interesse hebben getoond. Martin Janik van Piper Verlag:

“Wat in Moresnet gebeurde, is eigenlijk een ongelooflijk ongelukje van de geschiedenis. Het is vooral verbazingwekkend om te lezen hoe deze tijdelijke regeling meer dan 100 jaar wist te overleven. Dröge’s boek is geschreven met kennis, gedrevenheid en veel humor, het is een plezier om te lezen!”

Auteur Philip Dröge is vanzelfsprekend blij met het feit dat zijn boek in het Duits vertaald wordt. Tijdens zijn onderzoek merkte hij al dat het onderwerp ook in Duitsland erg leeft. Dröge:

“Moresnet is ontstaan door kinnesinne van twee buurlanden, Nederland en Pruisen, later Duitsland. Daarom is het ook een goed idee om het boek in beide landen uit te brengen.”

Shortlist van de Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs
Maandag zijn de genomineerde boeken voor de Biografieprijs 2016 bekendgemaakt. De jury…
April, maand van de hofmakerij
Als je erop let, zie je de vogels elkaar nu volop het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: