Boek over Monets tijd in Zaandam

Detail van een schilderij dat Monet in Zaandam maakte

De Franse schilder Claude Monet (1840-1927) verbleef enige tijd in de Nederlandse stad Zaandam. Bij Uitgeverij Noord-Holland verschijnt binnenkort een boek waarin die periode wordt belicht.

Claude Oscar Monet verbleef in 1871 vier maanden in Zaandam met vrouw en kind. Hij woonde er niet alleen, hij werkte er ook. Gedurende de tijd dat Monet in Zaandam verbleef was hij erg productief. Hij maakte er maar liefst vijfentwintig schilderijen.De Hollandse stad maakte indruk op de Franse impressionistische schilder. In een brief aan Camille Pissarro schreef hij:

- advertentie -

Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven. Huizen in alle kleuren, molens bij honderden en verrukkelijke boten.

In het te verschijnen boek getiteld 1871. Monet in Zaandam zijn alle vijfentwintig schilderijen die Monet in Zaandam maakte opgenomen. Het boek bevat een wandel- en fietsroute langs de plekken waar Monet geschilderd heeft en schetst zo ook een tijdsbeeld van Zaandam in 1871. Teksten in het boek zijn geschreven door Martijn Couwenhoven en Bas Hüslage.

titaan-sacra-conversazione-gr
Titiaans 'A Sacre Conversazione' Titiaan’s A Sacre Conversazione is…
Sinds dinsdag zijn het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: