Boek Peter R. de Vries verfilmd in Hollywood

De ontvoering van Alfred Heineken

Het boek dat misdaadjournalist Peter R. de Vries over de Heinekenontvoering heeft geschreven, wordt volgend jaar in Hollywood verfilmd. De Vries meldt dat woensdag op zijn website.

Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald.Misdaadjournalist Peter R. de Vries schreef er een boek over: De ontvoering van Alfred Heineken. De Amerikaanse producent en filmfinancier Informant Media heeft de rechten dit boek gekocht.

- advertentie -

Volgens De Vries start de productie van de film volgend jaar. De producenten zouden de ontvoering “volledig waarheidsgetrouw” willen verfilmen en van plan zijn een internationale topcast aan te trekken. Het scenario van de film wordt geschreven door William Brookfield.

Eind oktober gaat er al een speelfilm over de ontvoering in pemière. De rol van Freddy Heineken wordt in deze film vertolkt door Rutger Hauer. De verfilming van het boek van Peter R. de Vries staat los van deze productie. Eerder deze maand werd verder bekend dat de TROS een vierdelige televisieserie over de ontvoering gaat laten maken.

Peter R. de Vries vertelt bij DWDD over de verfilming van zijn boek:

De halsketting - Foto: TivoliDieven hebben in attractiepark Tivloli…
Juinensche Courant van 'Van Kooten en De Bie'De Koninklijke…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: