Boer stuit tijdens ploegen op tientallen WOII-granaten

Foto van een willekeurige granaat

Foto van een willekeurige granaat

Op een akker in het Gelderse plaatsje Winssen zijn op Tweede Paasdag tientallen granaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Een boer vond de projectielen toen hij zijn land omploegde.


De Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD kwam ter plekke omdat enkele van de granaten in het landbouwvoertuig terecht waren gekomen. Later werden er nog enkele tientallen granaten op de akker gevonden. In totaal zouden er zeventig granaten gevonden zijn.

De explosieven zijn maandagmiddag onder politiebegeleiding verplaatst naar een onbekende locatie.

Dat er zoveel granaten op één akker gevonden worden is vrij bijzonder. De politie vermoedt dat het om een voorraad gaat die tijdens de oorlog werd begraven.

- advertentie -

Granaten uit WOII gevonden in akker

Documentaire 'Spoor van 100.000 doden'Journalist en documentairemaker Twan…
De spreuk Arbeit macht frei op de toegangspoort van Auschwitz I - CC
Wanneer romanschrijvers ervoor kiezen historische personages in hun boek een rol te…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: